Вход и регистрация в Google Classroom (Гугъл класна стая)

google-classroom-image
  1. Въведение

Google Classroom (Гугъл класна стая) е инструмент на Гугъл, с който може да се осъществява дистанционно обучение.

 

  1. Първоначална регистрация

За да може да използвате инструмента, е нужно да имате интернет връзка и за предпочитане/улеснение Gmail (Гугъл електронна поща, която повечето умни телефони изискват да имате, защото не работят без нея). Или накратко: Ако имате смартфон, то навярно имате и gmail.

  • Влезте в https://classroom.google.com/ или напишете в търсачката „гугъл класрум“ – ще ви се появи този прозорец с намерени резултати, като първият такъв ще е точно този, на който трябва да кликнете, за да ви се появи приветстващия прозорец от следващата стъпка:

 

  • Появява ви се този приветстващ прозорец:

 

  • Ако имате gmail, той ще ви се попълни автоматично, както е в горната снимка и с цъкане на бутона „Напред“ директно ще влезете в класната стая.
  • Ако нямате, ще видите този прозорец, в който трябва да въведете имейл адрес или телефон на първа стъпка и парола след това – с тях ще влизате в класната стая) . За да нямате ядове, НЕ предоставяйте на никого тези данни!!!
  • Някои може да ги „попита“ дали са ученици или учители – избирате Teacher (учител) и после цъкате на бутона „Get Started“ (Да започваме).